[General] Apa,éhes a hasam

erno_wozniak

Re: [General] Apa,éhes a hasam

Post by erno_wozniak »

sekurebut wrote: 05 Nov 2024, 16:39 Amikor visszatértél, azt hazudtad, hogy fogytál 20 kilót, pedig a vak is látja, hogy egyet sem fogytál.
Igen, ez mondjuk vicces, ahogy az is vicces, mikor arról hazudozik, hogy neki nem hullott ki a haja, csak levágta :lol: :lol: :lol:

Nem baj ernőke ha kopaszodsz (ilyen az élet, nem tehetsz a szar genetikádról), de legalább viseld méltósággal.
vegetas_sib

Post by vegetas_sib »

2h-2h wrote: 05 Nov 2024, 14:19 Szia. A helyzet az, hogy a fiatal házaspár, nemrég vette a lakást, előtte bérleményben laktak.
A kisfiú 3 éves. A családfő közalkalmazott, lesérült sportoló, aki többé nem játszhat.
A lakás hitelből van. Nem a gép a prió, amire költenek. A gépet amin ott vagyok, belülről én raktam össze, a ház, stb, az úgymond "hozott anyagból" dolgozás volt, már 2018-ban. A config, egy E8400-as C2D-val indult, aztán lett egy lehetőség, amikor hozzájutottam, egy i5 630-hoz, ezzel a lappal együtt.
Ezt ingyenesen beépítettem. A tápegység ( mert olvastam: téma volt ez is ) Egy Chieftek CTG-500, Ram ügyben 2x8 DDR3 1800, Videó egy Gforce 1030 passzív hűtős, amire aktív hűtés került. Háttértár: 2x240 SSD Raid1-ben Kingston és Corsair (Force LE)
Az ő kifejezett döntése volt, hogy házra nem akar költeni. Kérdezte: Belemegy ebbe a házba? - bele. Akkor a ház maradjon!
Nem tudom mennyire látszik de a kábel menedzselés is a lehető legjobban próbáltam megoldani, nem lóg, nem fityeg semmi.
Hűtése a 630-nak egy Zalmann 3 rézcsöves hűtő 12-es ventivel ( pontos típusra nem emlékszem )
A lap egy hulladék, én is tudom. Jobban figyelt volna benne egy MSI P55-GD85, de mondta, hogy nem tud költeni erre. Az SSD, Táp, RAM bővítése is fokozatosan történt.
A szalagos munka kérdésében: a videót vasárnap vettem fel. Bármennyire is kemények az osztrákok, de a vasárnap az nekik is pihenőnap.
Csak a gépről el tudom mondani, hogy egy kókány szar ezek alapján. Passzív hűtéses GPU-ra venti, minek? Nem mennek azok fel 90 fokra, főleg egy ennyire hatékony GPU. RAID SSD-vel szintén minek? Nem lesz attól gyorsabb a windóz igazán. Chieftec-től meg óvjon meg még a Szent Vegetás Kiflim is.

Én a laikus embert sajnálom ebben a dologban, hogy ismét van kit úgymond bescamelnie. :cry:
a
vegetas_sib

Post by vegetas_sib »

erno_wozniak wrote: 05 Nov 2024, 16:30 Na egy újabb szerencsétlen, hozzá nem értő, laikus lett átverve egy összemókolt szarral.

Figyelj már ide ernőke! Mikor kapunk már végre egy olyan videót, amiben nem egy falusi paraszt, idős nyugdíjas, vagy épp kispénzű laikus teszteli a szarod? Valahogy ezen a három rétegen kívül nem tudsz senki mást elérni. Vajon miért?

Csak egyszer hallanánk egy szakmailag kompetens embertől dicséretet rólad... valahogy ez mindig elmarad.
Nyilván ezeket lehet a legjobban befolyásolni ilyenekkel, ahogy a némi többség elhisz egy AI által generált vacakra, amit a Facebook-on látott. Nincsenek edukálva ezekre. Utána persze, hogy a csodaszarnak is tudnának örülni.
a
szotyo

Post by szotyo »

2h-2h wrote: 05 Nov 2024, 14:19 Szia. A helyzet az, hogy a fiatal házaspár, nemrég vette a lakást, előtte bérleményben laktak.
A kisfiú 3 éves. A családfő közalkalmazott, lesérült sportoló, aki többé nem játszhat.
A lakás hitelből van. Nem a gép a prió, amire költenek. A gépet amin ott vagyok, belülről én raktam össze, a ház, stb, az úgymond "hozott anyagból" dolgozás volt, már 2018-ban. A config, egy E8400-as C2D-val indult, aztán lett egy lehetőség, amikor hozzájutottam, egy i5 630-hoz, ezzel a lappal együtt.
Ezt ingyenesen beépítettem. A tápegység ( mert olvastam: téma volt ez is ) Egy Chieftek CTG-500, Ram ügyben 2x8 DDR3 1800, Videó egy Gforce 1030 passzív hűtős, amire aktív hűtés került. Háttértár: 2x240 SSD Raid1-ben Kingston és Corsair (Force LE)
Az ő kifejezett döntése volt, hogy házra nem akar költeni. Kérdezte: Belemegy ebbe a házba? - bele. Akkor a ház maradjon!
Nem tudom mennyire látszik de a kábel menedzselés is a lehető legjobban próbáltam megoldani, nem lóg, nem fityeg semmi.
Hűtése a 630-nak egy Zalmann 3 rézcsöves hűtő 12-es ventivel ( pontos típusra nem emlékszem )
A lap egy hulladék, én is tudom. Jobban figyelt volna benne egy MSI P55-GD85, de mondta, hogy nem tud költeni erre. Az SSD, Táp, RAM bővítése is fokozatosan történt.
A szalagos munka kérdésében: a videót vasárnap vettem fel. Bármennyire is kemények az osztrákok, de a vasárnap az nekik is pihenőnap.
Értem. Most megpróbálok viszonylag kultúrált választ adni, ez nem feltétlen fog sikerülni, de ettől ne várdd el hogy minden más tekintetben így álljak hozzád, a véleményem rólad változatlan. Na kezdjük.

Ha nem prioritás a gép bele akkor minek tettél Zalman toronyhűtőt a procira és aktív hűtést a 1030-ra? Az előbbit még meg tudnám érteni ha a gyári hűtője már zajos volt, de nem indokoltad a miértjét. Utóbbi viszont abszolút felesleges, főleg a kártya erejének hiányát tekintve pont a passzív hűtésből eredő csend lehetne a plusz. A RAID1 meglepő, a Dell OEM deszkát viszont nagyon lenézed, szerintem annyira nem rossz.

Képet nem láttunk a videóban sem a posztodban, csak a gépház elejét és tetejét, beleértve a firkákat, majd dobd fel ide boncolásra.

Itt ami egyedül kuka az a gépház, de az nagyon, még csak hogy régi, hanem hogy nagyon ócska. A többi igazából hozza azt amit elképzeltem, annyira nem borzalmas, internetezésre és média fogyasztásra elmegy még 2 évig körülbelül. Az első gen-es Core i procik már erősen korosodnak, most vannak ott mint 3 éve az utolsó 775-ös duok és quadok használati értékükben. Nem éri meg már költeni rá.

És ha megfogadsz valamit, a Zalmant mint márkát most már ejtsd el. Húsz éve még minőségibb márka volt valódi innovációkkal (FHS hűtő pl.), most már nem az, észrevettem nálad a "tervező" gépnél is a Zalman cuccokat.
A retro gépem csupa Zalman cuccból van nyilván a retro miatt, a Z1 gépházat megbántam, az LX-II táp zajos, az F3 ventik zajosak fan mate 1 nélkül, egyedül a low profilos procihűtő az ami viszonylag elmegy, cnps80g rev.3. Változott a világ 2004 óta, sem a márka, sem a minőség nem ugyan az már.
SzupErnő a magyarok megmentője...
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

szotyo wrote: 05 Nov 2024, 18:32
Ha nem prioritás a gép bele akkor minek tettél Zalman toronyhűtőt a procira és aktív hűtést a 1030-ra? Az előbbit még meg tudnám érteni ha a gyári hűtője már zajos volt, de nem indokoltad a miértjét. Utóbbi viszont abszolút felesleges, főleg a kártya erejének hiányát tekintve pont a passzív hűtésből eredő csend lehetne a plusz.
Igen, ez a engem a Tirexi féle "dobáljunk bele a gépbe minden szart, csak mert van, attól függetlenül, hogy kell-e" módszerre emlékeztet.
namivanernoke

Post by namivanernoke »

Kinnt van ernőke legújabb agymenése: https://trashcity.net/video/13230

Szar az avast, szar a ccleaner, szar a winrar, meg persze a "gógel króm" is szar ... csak a total commander jó.
És erről egy órán keresztül loopol ... :mrgreen:
"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
Heiner Ernő - HSP Computer Magyarország
BorosDani

Post by BorosDani »

Én csak most kapcsolok :D
Ernő beregisztrált ide? A 2h-2h valóban ő? :D

Ernő jól nézd meg, hogy hová érkeztél.
Saját forumod van.
Beregisztráltál.
Leállsz okoskodni, magyarázkodni a trollokkal.

Sokszor becsmérelted már a Sodit, de nem látsz némi hasonlóságot? A legnagyobb különbség, hogy Sodi valóban pénzt látott az IT-s karrierjéből, van érettségije és még egyetemre is bejutott. 27 félévet le is húzott tisztességesen.

Ernő azt kell, hogy mondjam nem hogy Sodi szintjére süllyedtél, de még alul is maradtál szakmai téren vele szembe.
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

BorosDani wrote: 05 Nov 2024, 21:07 Sokszor becsmérelted már a Sodit, de nem látsz némi hasonlóságot?
Mind a ketten odavannak ladyboy-okért. Sodinak ott a tibcédesz, ernőkének meg a filippínó távpasija. "bébi is kicsim" xDDDD
namivanernoke

Post by namivanernoke »

namivanernoke wrote: 05 Nov 2024, 20:15 Kinnt van ernőke legújabb agymenése: https://trashcity.net/video/13230

Szar az avast, szar a ccleaner, szar a winrar, meg persze a "gógel króm" is szar ... csak a total commander jó.
És erről egy órán keresztül loopol ... :mrgreen:
Ahogy wurmjude trolléga rámuatott TC-n, az "... increase download speeds by up to 8 times" mondat ernőkének "... gyorsítja a letöltési sebességedet nyolc időig"-re sikeredett, és magyarul sem ment az értelmezés: "mi van ... be van baszva?" volt a reakciója.

Ha ezt az alap dolgot nem vagy képes megugrani ernőke, hogy lesz ebből érettségi? :mrgreen:
"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
namivanernoke

Post by namivanernoke »

BorosDani wrote: 05 Nov 2024, 21:07 Én csak most kapcsolok :D
Ernő beregisztrált ide? A 2h-2h valóban ő? :D

Ernő jól nézd meg, hogy hová érkeztél.
Saját forumod van.
Beregisztráltál.
Leállsz okoskodni, magyarázkodni a trollokkal.

Sokszor becsmérelted már a Sodit, de nem látsz némi hasonlóságot? A legnagyobb különbség, hogy Sodi valóban pénzt látott az IT-s karrierjéből, van érettségije és még egyetemre is bejutott. 27 félévet le is húzott tisztességesen.

Ernő azt kell, hogy mondjam nem hogy Sodi szintjére süllyedtél, de még alul is maradtál szakmai téren vele szembe.
Megy itt a cicaharc a nyilassal és a legkomolyabb színjátékok mindkét fél részéről. :kuka_tele:
Tiszta majomparádé! :D
erno_wozniak wrote: 05 Nov 2024, 21:29
BorosDani wrote: 05 Nov 2024, 21:07 Sokszor becsmérelted már a Sodit, de nem látsz némi hasonlóságot?
Mind a ketten odavannak ladyboy-okért. Sodinak ott a tibcédesz, ernőkének meg a filippínó távpasija. "bébi is kicsim" xDDDD
Ja, nem esik le neki hogy töke van a menyasszonynak. (bár pirvátszabinát is nőnek nézte, szóval lehet a tibcédesz is simán átverné. Amúgy nem volt dolga még átlagos illetve szép nőkkel, szóval lehet hogy nem képes különbséget tenni ... :mrgreen:)
Post Reply