[General] Apa,éhes a hasam

namivanernoke

Re: [General] Apa,éhes a hasam

Post by namivanernoke »

szotyo wrote: 04 Nov 2024, 17:07
ernő több órányi telepitő-kókányolós ámokfutása teljesen érdektelen innentől, már janika is megrágcsálta ezt a csontot, na de ez...

Újabb képet ad ez ernő ügyfélköréről. Tudtuk, hogy nándibácsi sem a legújabb ryzen vagy core alapú géppel tolja, de azért ez az "ügyfél" sem piskóta. Valami OEM Dell cuccos belepakolva egy ezeréves pudvafosba...az a ház...ó te fiú te...

Jó öreg Codegány ház. Onnan tudom, hogy az első XP-s gépemnek ilyen háza volt cirka 2006-07 körül, ami már akkor egy 3-4 éves lehasznált fos volt (Northwood Celeron 2400 + GeForce 4 MX 440, az előző gépek még Win9x meg DOS masinák voltak.). Itt a balkánon Super Power márkajelzéssel kerültek forgalomba ezek a borzalmas bodegák, hasonlóan jó minőségű, szintén Codegány táppal szerelve.

Nem értem ernőke logikáját. Nyilván ernőke szervízeli szerencsétlenünk configját 2018 óta, 13. szerelő is elhajtotta előtte. Majd jött... a bőnyi Clark Kent, és lecsapott újabb áldozatára, és megmentette ügyfele hómoffiszát, meg a napot, satöbbi. Kérdéseim vannak, főleg ernőkének.

1. Miért nem volt jó az irodai vacak gépháza amiből a Dell alaplap(és a processzor, satöbbi) kikerült. Ezeknek az OEM gépeknek, legyen az Dell, HP, Acer, pont a ház az erősségük, jó anyagból vannak, stabilak, nem zajosak, satöbbi. A codegen kotla ennek a spektrumnak a másik végén van minden szempontból. Miért, ernőke?

2. Miért kell telefirkálni a gépház tetejét minden látogatásnál? systeminfo-ról hallottál már? Igényesebb kontárok belülre ragasztanak egy cetlit telefonszámmal, dátummal, satöbbi.

3. Ugye nem te raktad össze az "ügyfeled" gépét? Remélem nem, látom lelki szemeimmel a spagetti-dzsungelt és az egyéb ordas amatőr hibákat. Ugye nem az eredeti codegen táppal megy ez a valami?

4. Kontakthibás volt a memória? Az lehet, sok halottnak vélt memóriamodulnak nem kell más, mint egy izopropilos fültisztító pálcika az érintkezőire. Elindult, nagyon jó, csodálatos. MemTest86-ot lefuttattad legalább ötször? Vagy egyáltalán arról hallottál-e már? Végezz már normális munkát bazdmeg.
Na mivan ernőke, megkérted valamelyik felszopód a belső körödből hogy csináljon neked egy kis promót?

Elég gáz már maga ez a tákolt gép is, hogy néz ki szerencsétlen ebben a gépházban? (bár illik a környezethez ... száz éves felkunkorodott egérpad, a gyerek levedlett íróasztala, gépházon a tp-link szappanosdoboz routerrel, meg a piros kapcsolós kínai 500Ft-os elosztóval a sarokban :D )

Egy gép, amit csak ernőke tud megcsinálni ... LOL.

Ritka gyatra lett ez a "promóvideó", egy kicsit azért megerőltethetted volna magad, ha már ennyi időd van a 16 órás szalagos műszakok mellett ...
"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
Heiner Ernő - HSP Computer Magyarország
2h-2h

Post by 2h-2h »

Szia. A helyzet az, hogy a fiatal házaspár, nemrég vette a lakást, előtte bérleményben laktak.
A kisfiú 3 éves. A családfő közalkalmazott, lesérült sportoló, aki többé nem játszhat.
A lakás hitelből van. Nem a gép a prió, amire költenek. A gépet amin ott vagyok, belülről én raktam össze, a ház, stb, az úgymond "hozott anyagból" dolgozás volt, már 2018-ban. A config, egy E8400-as C2D-val indult, aztán lett egy lehetőség, amikor hozzájutottam, egy i5 630-hoz, ezzel a lappal együtt.
Ezt ingyenesen beépítettem. A tápegység ( mert olvastam: téma volt ez is ) Egy Chieftek CTG-500, Ram ügyben 2x8 DDR3 1800, Videó egy Gforce 1030 passzív hűtős, amire aktív hűtés került. Háttértár: 2x240 SSD Raid1-ben Kingston és Corsair (Force LE)
Az ő kifejezett döntése volt, hogy házra nem akar költeni. Kérdezte: Belemegy ebbe a házba? - bele. Akkor a ház maradjon!
Nem tudom mennyire látszik de a kábel menedzselés is a lehető legjobban próbáltam megoldani, nem lóg, nem fityeg semmi.
Hűtése a 630-nak egy Zalmann 3 rézcsöves hűtő 12-es ventivel ( pontos típusra nem emlékszem )
A lap egy hulladék, én is tudom. Jobban figyelt volna benne egy MSI P55-GD85, de mondta, hogy nem tud költeni erre. Az SSD, Táp, RAM bővítése is fokozatosan történt.
A szalagos munka kérdésében: a videót vasárnap vettem fel. Bármennyire is kemények az osztrákok, de a vasárnap az nekik is pihenőnap.
sekurebut

Post by sekurebut »

ernőke megint azt hazudja, hogy Leiter-helyettes :) nulla német és angol tudás mellett :) Amikor az Audinál takarított, ott is azt hazudta, hogy csoportvezető vagy mi. Közben csak beugrós volt. Először azt mondta, hogy az iPhone-t egy barátjától kapta, ez el lett felejtve, és lett belőle céges telefon :)
November 1. nem ünnep Ausztriában, mert magyar ünnep? Segítek, ernőke, nem magyar ünnep, és Ausztriában is ünnep. Megint hazudtál, ernőke mindig hazudik.
2h-2h

Post by 2h-2h »

1.) nem hazudja, mert az. ( Így ténylegesen többször kijárhatnék bagózni, kv, stb, csak van ott 3 magyar társam akiket nem fogok rajtahagyni a szopón, mivel a termelés, összetettségéből adódóan minél kevesebben vagyunk a MSZ-en annál nagyobbat szívnak a többiek.
Leiter helyettesenek lenni, nem akkora varázslat ott, mint gondolnád. Én írkálom a papírokat ( minta alapján, csak a darabszámot és időt stb.. )
és amiatt mondta az ottani SL, hogy a TL-t helyettesítem, a leolvasás, gépállás, stb helyzetek kezelésére. És csak jelezném, hogy kb minden 5-ik méteren van olyan aki perfekt NéMa. És ha pl leolvasás van, azzal gó be iroda, és visszafelé go ki dohányzó ha akarnám.
2.) Audinál 2023-2024-ben Arénát takarítottam egy pesti kft-n át, szóval ez a meglátás is téves, és igen, brigád vezető voltam... Nézz utána...
3.) Szifon: a barátomtól verzió miért is volt? hogy ne említsek cégnevet, hogy ne rugass ki.
4.) Akár ünnep akár nem, a kapcsolat tartótól származik a mondat, az oktatás kb első 5 percében elhangzott a bűvös: ' magyarnak az nem az osztráknak ez nem ünnep téma. És csak jelzem: Pénteken termelt a cég...
5.)
És kb ezt is vártam: A gép pocskondiázására válaszoltam, erre azonnal ide kell okádni hogy hazudik...
Kár azért fórumozni, hogy szánt szándékkal ne érthessünk szót...
Rendszergazda

Post by Rendszergazda »

Kedves 2h-2h!
Nekem csak az az egy, egyszerű kérdésem lenne feléd, hogy miért óra hosszúságú videókat gyártasz? Miért nem készítesz szabvány 8 perces, jól összeszedett, lényegre törő, gondosan megvágott és megszerkesztett, objektív és személyeskedés nélküli informatikai, barkácsolós, vagy bármilyen videókat?
Miért kell ez a minimum 30 perc, de inkább 1 óra hossz? Ki tudja ezt végig nézni? Nem jobb egy tömör, értékes videó inkább?

Üdv, Rendszergazda
Archiváló Tanszéki trolléga
sekurebut

Post by sekurebut »

Bemondásra neked semmit sem hiszünk el :)
2h-2h

Post by 2h-2h »

8-percessel kapcsolatban: Ehhez, nincs meg a tehetségem, bár én is tudom hogy úgy kellene. Igyekszem majd rövidíteni ezeken.
Üdv, a tanszéknek.

Bemondásra: Ez már a ti dolgotok, hogy ki, és mit hisz el.
üdv.
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

Na egy újabb szerencsétlen, hozzá nem értő, laikus lett átverve egy összemókolt szarral.

Figyelj már ide ernőke! Mikor kapunk már végre egy olyan videót, amiben nem egy falusi paraszt, idős nyugdíjas, vagy épp kispénzű laikus teszteli a szarod? Valahogy ezen a három rétegen kívül nem tudsz senki mást elérni. Vajon miért?

Csak egyszer hallanánk egy szakmailag kompetens embertől dicséretet rólad... valahogy ez mindig elmarad.
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

A te szavad meg egyébként lópikulát nem ér, annyi mindent összehazudoztál már az évek során.
sekurebut

Post by sekurebut »

A nyilvános-privát üzenetből, amit a nyilasnak szántál, kiderült, hogy andi az élettársad... Utána hónapokig hazudtad, hogy nem az.
Amikor visszatértél, azt hazudtad, hogy fogytál 20 kilót, pedig a vak is látja, hogy egyet sem fogytál.
A bőnyi garázsból most is hazudod, hogy külföld, pedig videós bizonyíték van arról, hogy ugyanaz a putri.
elhisszük, amit bizonyitasz :)
Post Reply