[Kérdés] Ernőre váró megválaszolandó kérdések!

Intel_stock_cooler

Re: [Kérdés] Ernőre váró megválaszolandó kérdések!

Post by Intel_stock_cooler »

Üdv!

A Snecológiai Tanszéken eléggé uborkaszezon van, így felvettem egy félévet ide is.
Tanulmányaim elején járok és az IT is csak hobbi szinten megy, de ahogy látom az ember stalkol mindent, így a kérdéseim:

- Most komolyan életed fő művének különböző XP-re hajazó, átskinnelt, tört programokkal teleszórt Windowsok havídíjért való osztását tartod?
(Szerintem egyszerűen idejétmúltnak és szarul néz ki az UI, az angol verzió pedig nevetséges. Tipikus ultra laikusokat lehúzó OS-nek tűnik)

- A szerver "terem" "szoba" nevezzük bárminek miért került úgy kialakításra ahogy?
(Értem ez alatt a leszerelt oldalú 10+ éves gépeket sorba rakva gyári hűtéssel. )

- Nem volna egyszerűbb, profibb egy szerver rack, 1 vagy több U formátumú géppel és azokról akár virtualizálni?
(Vagy ezek valami irodai/iskolai lomtalanításból lopott/kukázott dolgok?)

- A hűtési megoldásokat látva az alkaromat kaparom. MIÉRT? MIÉRT?
(Push-pull rendszer, normálisabb gépház, AIO, vízkör, vagy valami, de ez a leszedett oldallap az asztali ventillátorral agyrém. )

- Jogi kérdésekben még kevésbé vagyok jártas mint IT-ben, azonban a személyes adatok védelme, tárolása egy komoly dolognak tűnik, Ernő te pedig ne haragudj de nem tűnsz sem kompetensnek, sem iskolázottnak ehhez. Az ügyfelek adatai a mindenkori GDPR és társai szerint hogy alakulnak, tekintve, hogy az asszonyról készült meztelen fotót is bedobod a közösbe, ha felmegy a pumpa? (VOLT ILYEN VALAHA? HA? AKKOR KINEK MAGYARÁZOL?)

Személyes kérdésem:

- Ha ez a nagy IT mint megélhetés annyira shikeres, hogy neked takarítói és egyéb másodállást kell vállalj, továbbá a gyermeked néha vegetás vízbe áztatott kiflit falatozik, nem gondolod, hogy ezt az időt/energiát más, az életben sokkal előremutatóbb dolgokra is fordíthatnád?

A személyiségedtől jelenleg eltekintek legyen az akármennyire is bicskanyitogató.
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

Most komolyan életed fő művének különböző XP-re hajazó, átskinnelt, tört programokkal teleszórt Windowsok havídíjért való osztását tartod?
Igen, annak tartja.
Szerintem egyszerűen idejétmúltnak és szarul néz ki az UI, az angol verzió pedig nevetséges. Tipikus ultra laikusokat lehúzó OS-nek tűnik
Ernő 20-25 éves lemaradásban van, leragadt valahol az ezredforduló környékén, ez tükörződik a "munkájában".
A szerver "terem" "szoba" nevezzük bárminek miért került úgy kialakításra ahogy?
Mert nem ért a szerverekhez.
Értem ez alatt a leszerelt oldalú 10+ éves gépeket sorba rakva gyári hűtéssel.
Kifelejtetted a fűtéscsőre feltekert hálózati kábeleket. A lakótelepi lakásában is így oldotta meg a kábelvezetést, meg az új putriban is.
Nem volna egyszerűbb, profibb egy szerver rack, 1 vagy több U formátumú géppel és azokról akár virtualizálni?
Annak, aki nem ért hozzá, nem egyszerűbb.
Vagy ezek valami irodai/iskolai lomtalanításból lopott/kukázott dolgok?
Igen, ezek leseljtezett, kidobot irodai PC-k, amiket pár tízezer forintért dobálnak utánad. Lényegében e-hulladékok. Ernő mániája a "géppark", amit így tud olcsón növelni.
A hűtési megoldásokat látva az alkaromat kaparom. MIÉRT? MIÉRT?
A régi lakótelepi lakásában a "szervergépek" a zárt, hűtetlen, beépített szekrénybe voltak eldugva. Nem érdemes ennél többet elvárni tőle.
Push-pull rendszer, normálisabb gépház, AIO, vízkör, vagy valami, de ez a leszedett oldallap az asztali ventillátorral agyrém.
Ernő nem képes hosszabb távon gondolkodni, ha valami nem okoz azonnal problémát, akkor azzal nem foglalkozik.
Jogi kérdésekben még kevésbé vagyok jártas mint IT-ben, azonban a személyes adatok védelme, tárolása egy komoly dolognak tűnik, Ernő te pedig ne haragudj de nem tűnsz sem kompetensnek, sem iskolázottnak ehhez.
Nem iskolázott, még középfokú végzettséggel sem rendelkezik. A 8 általánosa az meg van, de ennyi.
Az ügyfelek adatai a mindenkori GDPR és társai szerint hogy alakulnak, tekintve, hogy az asszonyról készült meztelen fotót is bedobod a közösbe, ha felmegy a pumpa?
A GDPR-ről azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák. Nem csak a te személyigazolványod és lakcímkártyád kéri el, ha meg akarod venni a szarját, de még a munkahelyed nevét, plusz a főnököd(!) nevét és telefonszámát is kéri. Ez így nyilván nem leglális.
Ha ez a nagy IT mint megélhetés annyira shikeres, hogy neked takarítói és egyéb másodállást kell vállalj, továbbá a gyermeked néha vegetás vízbe áztatott kiflit falatozik, nem gondolod, hogy ezt az időt/energiát más, az életben sokkal előremutatóbb dolgokra is fordíthatnád?
Először azt gondoltam, hogy tudja magáról, hogy kókler és csak le akarja húzni az embereket, de azóta már beláttam, hogy ő tényleg elhiszi magáról, hogy egy zseni. Energiát meg nem fordít semmibe, amihez egy kicsit is meg kellene erőltetnie magát, azt hagyja a picsába (az érettségi is túl nagy falat volt neki).
leveltaros

Post by leveltaros »

erno_wozniak wrote: 03 Apr 2024, 06:15
Most komolyan életed fő művének különböző XP-re hajazó, átskinnelt, tört programokkal teleszórt Windowsok havídíjért való osztását tartod?
Igen, annak tartja.
Szerintem egyszerűen idejétmúltnak és szarul néz ki az UI, az angol verzió pedig nevetséges. Tipikus ultra laikusokat lehúzó OS-nek tűnik
Ernő 20-25 éves lemaradásban van, leragadt valahol az ezredforduló környékén, ez tükörződik a "munkájában".
A szerver "terem" "szoba" nevezzük bárminek miért került úgy kialakításra ahogy?
Mert nem ért a szerverekhez.
Értem ez alatt a leszerelt oldalú 10+ éves gépeket sorba rakva gyári hűtéssel.
Kifelejtetted a fűtéscsőre feltekert hálózati kábeleket. A lakótelepi lakásában is így oldotta meg a kábelvezetést, meg az új putriban is.
Nem volna egyszerűbb, profibb egy szerver rack, 1 vagy több U formátumú géppel és azokról akár virtualizálni?
Annak, aki nem ért hozzá, nem egyszerűbb.
Vagy ezek valami irodai/iskolai lomtalanításból lopott/kukázott dolgok?
Igen, ezek leseljtezett, kidobot irodai PC-k, amiket pár tízezer forintért dobálnak utánad. Lényegében e-hulladékok. Ernő mániája a "géppark", amit így tud olcsón növelni.
A hűtési megoldásokat látva az alkaromat kaparom. MIÉRT? MIÉRT?
A régi lakótelepi lakásában a "szervergépek" a zárt, hűtetlen, beépített szekrénybe voltak eldugva. Nem érdemes ennél többet elvárni tőle.
Push-pull rendszer, normálisabb gépház, AIO, vízkör, vagy valami, de ez a leszedett oldallap az asztali ventillátorral agyrém.
Ernő nem képes hosszabb távon gondolkodni, ha valami nem okoz azonnal problémát, akkor azzal nem foglalkozik.
Jogi kérdésekben még kevésbé vagyok jártas mint IT-ben, azonban a személyes adatok védelme, tárolása egy komoly dolognak tűnik, Ernő te pedig ne haragudj de nem tűnsz sem kompetensnek, sem iskolázottnak ehhez.
Nem iskolázott, még középfokú végzettséggel sem rendelkezik. A 8 általánosa az meg van, de ennyi.
Az ügyfelek adatai a mindenkori GDPR és társai szerint hogy alakulnak, tekintve, hogy az asszonyról készült meztelen fotót is bedobod a közösbe, ha felmegy a pumpa?
A GDPR-ről azt sem tudja, hogy eszik vagy isszák. Nem csak a te személyigazolványod és lakcímkártyád kéri el, ha meg akarod venni a szarját, de még a munkahelyed nevét, plusz a főnököd(!) nevét és telefonszámát is kéri. Ez így nyilván nem leglális.
Ha ez a nagy IT mint megélhetés annyira shikeres, hogy neked takarítói és egyéb másodállást kell vállalj, továbbá a gyermeked néha vegetás vízbe áztatott kiflit falatozik, nem gondolod, hogy ezt az időt/energiát más, az életben sokkal előremutatóbb dolgokra is fordíthatnád?
Először azt gondoltam, hogy tudja magáról, hogy kókler és csak le akarja húzni az embereket, de azóta már beláttam, hogy ő tényleg elhiszi magáról, hogy egy zseni. Energiát meg nem fordít semmibe, amihez egy kicsit is meg kellene erőltetnie magát, azt hagyja a picsába (az érettségi is túl nagy falat volt neki).
Ennel szebben nem lehetne osszefoglalni. :D
Seelöwe

Post by Seelöwe »

ernőkém, nem gondolkodtál azon, hogy összeraksz az életedből egy videó játékot? tök menő villain arc lennél main characterként
nem nagy a faszom, de legalább büdös
Malaczka

Post by Malaczka »

Felhívom a incelógus társadalom figyelmét az alábbi anomáliára.

Az Igazságügyi Minisztérium által üzemeltetett e-cégjegyzék adatai alapján három olyan Kft. volt aminek a nevében a HSP mozaikszó szerepelt, azonban ezek főtevékenysége nem a számítógépekkel / informatikával kapcsolatos, és mindegyiket törölték 2014-ben, vagy 2010-ben. Egyetlen élő HSP Kft. van a 2024.10.22.-es adatok szerint, az azonban hídépítéssel foglalkozik.

Megállapítható tehát, hogy Ernő cége - melyről rendszeresen királyi többesben nyilatkozik - soha az életben nem létezett, még úgy sem, hogy időközben megszűnt, ilyen számítástechnikai cég soha sem volt bejegyezve a cégbíróságon.

Szóval Ernő - erős jóindulattal - hallucinált, amikor egy Kft. ügyvezetőjének képzelte magát. Kérdés, hogy amikor magáról és a fejlesztői csapatáról hadovál akkor kikre gondol, a 10 db disszociatív alszemélyiségére?
leveltaros

Post by leveltaros »

Malaczka wrote: 22 Oct 2024, 15:02 Felhívom a incelógus társadalom figyelmét az alábbi anomáliára.

Az Igazságügyi Minisztérium által üzemeltetett e-cégjegyzék adatai alapján három olyan Kft. volt aminek a nevében a HSP mozaikszó szerepelt, azonban ezek főtevékenysége nem a számítógépekkel / informatikával kapcsolatos, és mindegyiket törölték 2014-ben, vagy 2010-ben. Egyetlen élő HSP Kft. van a 2024.10.22.-es adatok szerint, az azonban hídépítéssel foglalkozik.

Megállapítható tehát, hogy Ernő cége - melyről rendszeresen királyi többesben nyilatkozik - soha az életben nem létezett, még úgy sem, hogy időközben megszűnt, ilyen számítástechnikai cég soha sem volt bejegyezve a cégbíróságon.

Szóval Ernő - erős jóindulattal - hallucinált, amikor egy Kft. ügyvezetőjének képzelte magát. Kérdés, hogy amikor magáról és a fejlesztői csapatáról hadovál akkor kikre gondol, a 10 db disszociatív alszemélyiségére?
A fejleszto csapat az ket emberbol all: Ernobol, mint H. Erno es Jozsibol, mint H. Jozsi, azaz ok a 2H.
erno_wozniak

Post by erno_wozniak »

leveltaros wrote: 22 Oct 2024, 15:14 A fejleszto csapat az ket emberbol all: Ernobol, mint H. Erno es Jozsibol, mint H. Jozsi, azaz ok a 2H.
Régebben volt még nyomtatós Robika is, de ő úgy tudom már kiszállt (vagy ernőke veszett össze vele, nem tudom).
Post Reply