Hali,NemzetKrónikása wrote: ↑10 Oct 2024, 13:13 Na TAOT.
Én nem vagyok informatikus, az IT. skillem kimerül alapvető programok kezelésében meg hardver beállításban, szóval úgy tessék olvasni az irományom. Őszintén szeretném megkérdezni a kedves nagyérdeműt, hogy mégis mi értelme van tovább csinálni a FoxCom nevű.. dolgot? Itt operációs rendszert akartam írni, de nyilván Windows alapú az egész rendszer, így fogalmam sincs, hogy mi lenne rá a megfelelő szakmai kifejezés. Illesztőcsomag? Mert ahogy néztem, igazából semmi olyat nem nyújt, amit átlag userként ne tudnék saját kezűleg beállítani, kezdve az óra másodperces kijelzését vagy a Windows témák átállítását. Reklámvédelmet minden böngészőre be tudsz már állítani, sőt, egy csomó böngészőn már alapból van (pl. Opera, Brave, Safari), így tényleg nem értem, miért érné még Átlag Józsefnek előfizetni Heiner Ernő illesztőcsomagjára, amit minimális utána járással, ingyen, ráadásul jóval stabilabban el tud érni az interneten.
Ahogy az előttem levő kollegák is írták, ernőke tákolmánya egy sima VB.net program, nem "rendszer" (ő operációs rendszerként aposztrofálja, de köze nincs ahhoz.)
Egy sima "tweaker tool"-ként lehetne az egészet leírni, de még annak is szar.
A foxcumban levő összes funkció - egy-kettő kivételével, de azokra meg vannak megfelelő alkalmazások - mind beállíthatók a Windows vezérlőpultban, vagy akár parancssorból is.
Ez az egész tévképzet csak a röfi saját fejében él (ő a nagy programozó informatikus, aki "megmenti" a homeofficeosokat, segít az elesetteknek és a rászorulóknak).
ernőke amúgyis erős fogalomzavarral küzd (elég megnézni az angol "fordításait" a programjában), szerinte ő "saját rendszert" és "kernelt" írt ... ezekről a fogalmakról futólag hallhatott - hogy a komoly szakemberek ezt csinálják és milyen jól hangzanak, a laikusokat meg majd lehet ezzel kábítani -, de valóságban persze ezekhez köze sincs.
Ez az egész arra jó, hogy táplálja az autipajzsát, még jobban erősítve a saját kis buborékjában, ahelyett hogy normális munkát keresne és rendbetenné az életét.
Helyette a lejárt lemez megy az idők végezetéig, hogy őt mindenki bántja, a gonosz csúnya trollok tették tönkre, pedig ő egy jóindulatú ember, aki mindenkinek csak segíteni akar ...