Lehetne egy szócikk Ernő gasztronómiai ámokfutársairól mondjuk IncelKonyha vagy KókányKonyha néven.
Alap a vegetás kifli, illusztrációval,
Illetve a hírhedt HSP paradicsomleves:
https://trashcity.net/video/6360/hsp-pa ... 2023-10-08
3:32.nél Elek Zoli bácsit próbálja majmolni: "Hihetetlen jó ízt ad neki".
Forraljunk fel vizet egy 30 literes fazékban. Kockázzuk fel a csirkemellet. Nagyjából kell só is. És "rengeteg cukor, ami ebbe megy".
"Első körben megörvendeztetjük némi sóval ezt a vizecskét" - és belebasz 1 marék sót. Majd a felkockázott csirkemellet is. Negyed óra után ki kell szedni egy kis mintát, és egy fakanállal szétnyomkodni egy tányéron. És ezután "hozzálátunk a paradicsomlevessé válás folyamatának". Kibontjuk a Maggi Párperc Csípős csirke ízű instant leves ramen tésztáját egy tányérra. Nem baj, ha maradtak benne öregebb részek is. "Ez alá ne add!" (A Maggi instant levesről.) A "Snackes" levest fikázza (Smack), de nem szabad egérszagú kutyaszarízűt venni, Csak a Maggi! "Edénykébe összeöntjük a paradicsámékat." (Coop üveges sűrített paradicsom), "megcsináljuk a petymeget", majd hozzáöntjük a leveshez, elkezdjük köményezni, és jó erőteljesen nekiálljuk majd cukrozni. (Háttérben elélvez Bariadd)
"Nézzük a paradicsom elkészítését!": Átönti egy műanyag edénybe az üveges sűrített paradicsomokat. Majd felöntjük a csirkemelles vizet. Fakanalat mindenképpen hagyjuk benne a fazékban sokáig, amíg a háttérben a pakolással és kamerával szerencsétlenkedünk. Mikor már kioldódott minden rost a fából, adjunk hozzá fél kg cukrot. Kavargassuk az óramutató járásával ellentétes, majd megegyező irányban, mint a Harry Potterben bájitaltan órán. Sziruposodásig kell keverni, majd megkóstolni, mennyire "élhető". Utána nekiálljuk adagolni a köményt, legalább fél csomaggal. Keverjük el alaposan, miközben krákogunk. Adjuk hozzá a maradék cukrot is. Végül a ramen tészta kell csak bele, a "vegyszer" nem. Kicsit még főzzük és kész.
Szócikk HSP esztétikai érzékéről:
2000-es években ragadás, Comic Sans, nincs még 40 éves sem ez a koravén boomer.
Szócikk HSP semmitmondó szófosásáról, és modoros szóhasználatáról:
"Illetve azt mondom, hogy gyakorlatilag"
"Érdekel, hogy mi lesz erről a visszhang, úgymond"
"Namármost akkor nézzük"
"Azzal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag"
"Majd kiderül. Vagy beborul."
Szócikk az egyes "rendszerekről"
Szócikk "HSP szerelmi élete"
[Info] Pediaval kapcsolatos dolgok
Re: [Info] Pediaval kapcsolatos dolgok
Nem tervez levéltáros Úr access adni a wikihez? szerintem sokan volnánk akik segítenek bővíteni a napi cselekményeket és cikkeket. Csak még jobban felbaszná magát a csacsi öreg HSP.
Vagy nem akarod, hogy olyan infot tegyenek ki ami miatt bajbakerülsz stb?
Vagy nem akarod, hogy olyan infot tegyenek ki ami miatt bajbakerülsz stb?
- leveltaros
A magyar hatosagok feladjak ott, hogy Cloudflare GeoIP = USA, azzal nincs gond.
Inkabb amiatt aggodom, hogy ne legyen visszaeles es ezaltal a pedia ugymond tonkretetele.
Terveztem adni hozzaferest par tagnak a pediahoz szerkesztesi jogosultsaggal, csak nem jutottam oda, hogy a dokumentacio ezen reszet atnyalazzam. :/
- IgazságPirula
Nem lehet valami biztonsági mentéseket csinálni néha napján?leveltaros wrote: ↑23 Apr 2024, 17:54A magyar hatosagok feladjak ott, hogy Cloudflare GeoIP = USA, azzal nincs gond.
Inkabb amiatt aggodom, hogy ne legyen visszaeles es ezaltal a pedia ugymond tonkretetele.
Terveztem adni hozzaferest par tagnak a pediahoz szerkesztesi jogosultsaggal, csak nem jutottam oda, hogy a dokumentacio ezen reszet atnyalazzam. :/
- leveltaros
Termeszetesen lehet es van is, csak ha en pl. nem figyelek par napig akkor elofordulhat, hogy a legutolso nem szetbarmolt allapot mar el lett rotalva.IgazságPirula wrote: ↑23 Apr 2024, 17:59Nem lehet valami biztonsági mentéseket csinálni néha napján?leveltaros wrote: ↑23 Apr 2024, 17:54A magyar hatosagok feladjak ott, hogy Cloudflare GeoIP = USA, azzal nincs gond.

Esetleg nincsen verziókezelés a Wiki motorban? Page history vagy valami. Akkor meg lenne oldva a dolog.leveltaros wrote: ↑23 Apr 2024, 18:00Termeszetesen lehet es van is, csak ha en pl. nem figyelek par napig akkor elofordulhat, hogy a legutolso nem szetbarmolt allapot mar el lett rotalva.IgazságPirula wrote: ↑23 Apr 2024, 17:59Nem lehet valami biztonsági mentéseket csinálni néha napján?leveltaros wrote: ↑23 Apr 2024, 17:54
A magyar hatosagok feladjak ott, hogy Cloudflare GeoIP = USA, azzal nincs gond.
Terveztem adni hozzaferest par tagnak a pediahoz szerkesztesi jogosultsaggal, csak nem jutottam oda, hogy a dokumentacio ezen reszet atnyalazzam. :/![]()
- leveltaros
Szerencsere van, sajnos a mediawiki motorral nincs olyan melyrehato tapasztalatom, de en is tanulom ahogy tudom.PisiKaki wrote: ↑24 Apr 2024, 11:47Esetleg nincsen verziókezelés a Wiki motorban? Page history vagy valami. Akkor meg lenne oldva a dolog.leveltaros wrote: ↑23 Apr 2024, 18:00Termeszetesen lehet es van is, csak ha en pl. nem figyelek par napig akkor elofordulhat, hogy a legutolso nem szetbarmolt allapot mar el lett rotalva.IgazságPirula wrote: ↑23 Apr 2024, 17:59
Nem lehet valami biztonsági mentéseket csinálni néha napján?![]()

- namivanernoke
Ez jó ötlet, viszont akkor arra figyelni kell, hogy ne szabadulhasson be ernőke és/vagy a felszopói.
"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
Heiner Ernő - HSP Computer Magyarország
Heiner Ernő - HSP Computer Magyarország
úgysem tudnak semmit csinálni. jóváhagyáshoz köthető a változtatás.namivanernoke wrote: ↑24 Apr 2024, 12:56Ez jó ötlet, viszont akkor arra figyelni kell, hogy ne szabadulhasson be ernőke és/vagy a felszopói.
- FasztErnőSzámára
A biztonsági mentés nem probléma, mert 1 klikkel lehet rollbackelni a változtatásokat. Van erre automatikus mód is, de nem hiszem, hogy időt pazarolnának rá. Kb 3 perc alatt visszakattintgatok 300 cikket ha arról van szó, viszont nekik több időbe telik barmolni.
A regisztráció lehet nyílt, de egy specifikus role engedélyezése után lehetne csak szerkeszteni. Nem tudom, fejből, hogy mi a neve. Ezt manuálisan ki lehet osztani, szigorúan fórumnév alapján, ahol már lehet ellenőrizni a hozzászólások alapján az "előéletet".
Egyébként támogatom az ötletet. Középszinten megy is használata. Templatek, finomságok.
A regisztráció lehet nyílt, de egy specifikus role engedélyezése után lehetne csak szerkeszteni. Nem tudom, fejből, hogy mi a neve. Ezt manuálisan ki lehet osztani, szigorúan fórumnév alapján, ahol már lehet ellenőrizni a hozzászólások alapján az "előéletet".
Egyébként támogatom az ötletet. Középszinten megy is használata. Templatek, finomságok.