Jó azért ettől még nem kell félni. Ez a rókafos valójában nem létezik, talán 1-2 bepalizott idióta van, akiben megbízik és odaadta nekik, másnak nem adja ki (egyenlőre), ami szerencse. Nagyon paranoiás, tudja, ha kiadja publikusan, azonnal belenézünk és már tesszük is közé miket kókányolt, és nem akar lebukni.
[General] Apa,éhes a hasam
- erno_wozniak
Re: [General] Apa,éhes a hasam
- namivanernoke
Ajaj ... vannak bajok a fejben ...
A srác pont egy szimplább dolgot szeretett volna, de nem, "szamba dokkerben" ... azbazdmeg.
"Natívan linuxra nem telepítünk semmit" ... mi ez a fogyatékoskodás?
Egy fájlszerver lenne a cél, ami távolról is elérhető kell hogy legyen ... de erőlteti az AD-t

"Mókolt róter" rossz, Unifi rossz, Open/DD-WRT rossz ... ja, attól hogy nem tudsz úszni, nem a víz hülye, te dagadt idióta incel ... (vajon honnan szülte meg ez a fasz ezt a sok baromságot?)
Elég szépen fokozatba rakta magát HájasBré ... és nemsokára jön a "debián" telepítés is (lesz meggyalázott linux, meg pingvines foxcum is?) lehetőleg "rót" joggal, meg szarrá gányolva ...
Lófaszhoz sem ért és egy root shellből úgy fogja megborítani a linuxot, hogy öröm lesz nézni ...

"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
Heiner Ernő - HSP Computer Magyarország
- namivanernoke
Erre bassza el az áramot ... ezt mondjuk egy sima OpenDNS-el kiválthatja bárki ingyen (gyere ernőke, lurkolj, és legyen a következő foxcumban ilyen funkció isPisiKaki wrote: ↑15 Apr 2024, 13:15erno_wozniak wrote: ↑14 Apr 2024, 19:11 Új kókányolás: Pi-hole Dedikált reklemmentesítő DNS szerver a FoxComm 4-hez - Fox Trailer #7
Érdekes. Az egyik live-ban bekommenteltem neki, hogy használjon PI-hole-t mert jobb, dinamikusabb mint a fos host-file-jai.
Erre ő "persze persze tudjuk tudjuk...." és letiltott.
Akkor most hogy is van ez dagikám? Most mégis fasza?
Ernő képes egy faék egyszerű megoldást is szétbaszni, hogy szar legyen. Majd pénzért adni pihole DNS service-t, amit mindenki megold magának 5000 forintos hardware-en.
Egy 9.gen i5. Kurvára kell 5 db címfeloldásra egy 65 W TDP proci SSD-velBasszad csak ki az áramot az ablakon.
Arról nem beszélve, hogy majd ő fogja nézegetni, hogy ki milyen oldalakra megy fel természetesn. Gondolom ez a domain le lesz tiltva a trashcity oldallal együtt. Építi a kis burkát...

De majd ezért is kérheti a pénzt a "reklámmentes számítógépekért", holott semmit sem tett ezért a projektért ... de tuti szűrve lesz benne a "tress szití" és a többi "kínzóoldal" ...

"Majd amikor belerakod a kurvádba, aztán belespriccelsz, aztán jönnek a kis patkányok ..."
- snecologushallgato
Van pár új kínzás, a mai is ki lett engedve:
https://dragonflyhungary.com
Gyere Ernőke, nevess a kommenthaverokkal, gyökér.

Gyere Ernőke, nevess a kommenthaverokkal, gyökér.

De gecisnecologushallgato wrote: ↑15 Apr 2024, 20:09 Van pár új kínzás, a mai is ki lett engedve:
Gyere Ernőke, nevess a kommenthaverokkal, gyökér.![]()
![]()

Amúgy "fájlszerverre" visszatérve, szerintetek mi lenne az ürgének a rendes megoldás? Én megával vagy onedrive-val syncelnék egy mappát ehhez semmi rendszergizdaság nem kellene. Kicsit komolyabb szinten meg egy rpi meg vpn vagy nas, de átlagembernek szerintem ezek már ágyuval verébre kategória
Az igazi hájasbré kókánygány megoldás az lenne szerintem hogy
► Show Spoiler
- namivanernoke
Persze, egy tarhely (dropbox, gdrive) eleg lenne.fulucke wrote: ↑15 Apr 2024, 21:38De gecisnecologushallgato wrote: ↑15 Apr 2024, 20:09 Van pár új kínzás, a mai is ki lett engedve:
![]()
![]()
Amúgy "fájlszerverre" visszatérve, szerintetek mi lenne az ürgének a rendes megoldás? Én megával vagy onedrive-val syncelnék egy mappát ehhez semmi rendszergizdaság nem kellene. Kicsit komolyabb szinten meg egy rpi meg vpn vagy nas, de átlagembernek szerintem ezek már ágyuval verébre kategória
Az igazi hájasbré kókánygány megoldás az lenne szerintem hogy► Show Spoiler
De nem AD, meg dockeres linux, meg minden kutyafasza ... egy sima fajlszerver miatt ...
Ja, HajasBre kitolna pubba az rdp-t, az tuti ... csak kerdes milyen gyorsan nyomnak fel a script kiddiek a cuccot ...
Utana hallgathatnank ahogy visit a disznaja bele a vakvilagba, es biztos megint "a bunozo trollok voltak" lenne mantra ...

- snecologushallgato
Igen. Ha Ubuntu-zol, akkor ha felcsatolod a fiókjaidat, ekkor meghajtóként megjelenik a gdrive, akár a onedrive is. Ha Windows-ozol, akkor OneDrive alapból van ugye, illetve vékonyklienssel hozzárakható meghajtóként a gdrive is (ő a G meghajtót választja magának mindig, ha üres). Ez a lehető legegyszerűbb megoldás erre szerintem. Esetleg az is, ha szinkronláncot csinálsz, pl. syncthing-el megosztasz egy mappát, ami a többi gépen is elérhető. Ez utóbbi egy fokkal komplexebb, de még mindig nem a samba VPN-es faszság, ami megint ágyúval verébre kategória Mr Inceltől. Félre ne értsetek, nem faszság, ha jól van konfigurálva és hasznosítva, csak otthoni végfelhasználóknak erősen túltolt dolog ez.fulucke wrote: ↑15 Apr 2024, 21:38De gecisnecologushallgato wrote: ↑15 Apr 2024, 20:09 Van pár új kínzás, a mai is ki lett engedve:
![]()
![]()
Még mindig nem tudja levetkőzni a 2000-es évekbeli berögződéseit, ezért keres folyton komplikált megoldásokat olyan problémákra, amire vannak sokkal egyszerűbbek és kényelmesebbek (Google Drive, OneDrive) egy átlagos felhasználó számára. Azért megnézném, ahogy megpróbálja eladni a kókálmányát a fideszmamiknak Facebookon 

-
Adatok mennyiségétől függ. Ha pár 100 gb akkor dropbox/onedrive. Ha sok az adat akkor egy synology / qnap / asustor nas.fulucke wrote: ↑15 Apr 2024, 21:38De gecisnecologushallgato wrote: ↑15 Apr 2024, 20:09 Van pár új kínzás, a mai is ki lett engedve:
![]()
![]()
Mindegyiknek van egy saját megoldása, amin keresztül kintről egy drive szerű felületen el lehet érni. Nem kell hozzá nyitot port vagy dyndns. Egy picit több értelemmel megáldott felhasználó simán tudja kezelni és néha frissítve is van, akkor nem kevésbé biztonságos mint egy bármi más. Használtan árban sem horror.
- namivanernoke
Semmi gond nincs a szambával és/vagy a vpnnel, csak tényleg ágyúval verébre ebben az esetben.snecologushallgato wrote: ↑16 Apr 2024, 02:21 Igen. Ha Ubuntu-zol, akkor ha felcsatolod a fiókjaidat, ekkor meghajtóként megjelenik a gdrive, akár a onedrive is. Ha Windows-ozol, akkor OneDrive alapból van ugye, illetve vékonyklienssel hozzárakható meghajtóként a gdrive is (ő a G meghajtót választja magának mindig, ha üres). Ez a lehető legegyszerűbb megoldás erre szerintem. Esetleg az is, ha szinkronláncot csinálsz, pl. syncthing-el megosztasz egy mappát, ami a többi gépen is elérhető. Ez utóbbi egy fokkal komplexebb, de még mindig nem a samba VPN-es faszság, ami megint ágyúval verébre kategória Mr Inceltől. Félre ne értsetek, nem faszság, ha jól van konfigurálva és hasznosítva, csak otthoni végfelhasználóknak erősen túltolt dolog ez.
Bár bendős úr arra nem tudna feszíteni hogy belőtt egy GDriveot a felhasználónak, és azzal nem lehetme lehúzni a népet ... de ha AD, meg szarrábonyolított dolgok, meg docker ... így meg tudja indokolni hogy mire tartja fent a "gépparkját", meg "erre kell a kóráj 9 és a dzsífórsz ertéiksz" ...
Elég durva képzelgései vannak, és sajnos a gyereke kárára veri el a pénzt; mert ha egyedül lenne és nem felelne senkiért, szerintem a kutyát sem érdekelné hogy elbasz 200k-t egy szaros certificatere, és mi is max jó röhögnénk rajta, hogy mekkora egy életképtelen idióta ...